lördag, juli 05, 2008

Pacman äldre än man tidigare trott!

Jag har just kommit över definitiva bevis att datorspelet Pacman är mycket äldre än man tidigare trott. Namcos spel från 1980 är i själva verket bara en kopia av en tidigare implementation av en okänd hacker från Norrköpingstrakten. Hans version är som synes stencool!



Spöke från original-Pacman som hällristning vid Himmelstalund i Norrköping.


I går och i dag har vi varit på minisemester tillsammans med en annan familj. Vi började med en fika vid hällristningarna vid Himmelstalund i Norrköping. Sedan fortsatte vi med att först besöka Femörefortet och sedan paddla kajak utanför Oxelösund i strålande solsken. Barnen badade medan vi vuxna satt på klipporna och slappade i solen.

I dag har vi varit på Bodaborg och klättrat runt i deras äventyrsbana. Vi vuxna och Martin bildade ett lag och de lite större barnen bildade ett annat. Efter en dags klättrande, krypande, och klurande hade vi lyckats klara av ungefär tolv banor var, även om det inte var riktigt samma uppsättning banor för alla. Bodaborg var riktigt skoj. Man ska nog vara lite större än Martin (snart sju år) för att ha fullt utbyte av det. Han hade också roligt, men det var en del banor som han inte kunde vara med på eftersom han helt enkelt var för kort.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,

1 kommentar:

neofob sa...

Jag noterar dina tips både här och i LysKOM. Inte för att jag har behov av dom i brådrasket men ändå. :-)