måndag, augusti 18, 2008

Epostlista för dig som skriver sf och fantasy

För den som är intresserad av att skriva skönlitteratur är det väldigt givande att ha andra personer att diskutera sina alster med. Om man inte känner någon som är intresserad av att läsa och kommentera ens noveller så kan man istället gå med i något av de elektroniska fora som finns.

Själv är jag med på epostlistan Korkek som beskriver sig som en
e-postlista som riktar sig till dig som är intresserad av att skriva noveller, huvudsakligen inom science fiction, fantasy, horror och angränsande genrer
Tanken är att man ska kunna skicka in sina noveller till listan och få andras kommentarer på den. Vad i texten fungerar bra och vad behöver göras om, och varför? På samma sätt så är det naturligtvis fritt fram för alla medlemmar på listan att kommentera de noveller som skickas in. Förutom det rena diskuterandet av varandras texter så innehåller listan även generellt prat om sf, fantasy och skräck och skrivande i allmänhet.

Några gånger om året brukar det också arrangeras novelltävlingar. Just nu pågår en kortnovelltävling (max 1500 tecken). Det går bra att läsa de bidrag som kommit in till tävlingen hittills via listans arkiv eller så är det bara att kasta sig in och skicka in ett eget bidrag. Välkommen!

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,
intressant.se

3 kommentarer:

Daniel A. sa...

Fråga: är aktiviteten hög? Både sett till antalet alter som skickas in och till antalet (och kvalitén) på kritiken/kommentarerna.

Hans Persson sa...

Hittills i år har aktiviteten sett ut så här:
jan: 234 brev
feb: 179
mar: 215
apr: 101
maj: 116
jun: 217
jul: 170
aug: 96 (efter halva månaden)

Grovt räknat mellan 100 och 250 brev i månaden, vilket ger 3-8 brev om dagen. Det ska dock sägas att aktiviteten inte är helt jämn. Det kan vara tyst i ett par dagar, sedan uppstår en diskussion med 20 brev på en eftermiddag.

Jag tycker att kvalitetsnivån på de kommentarer man får generellt är bra.

Johan sa...

Det skall också påpekas att all aktivitet inte handlar om skrivande eller inskickade alster.

//JJ