torsdag, september 04, 2008

The 39 Clues: Harry Potters uppföljare

Det handlar dock inte om författaren J. K. Rowlings nästa projekt, utan om vad helles förlag Scholastic ska satsa sina resurser på nu när Harry Potter-serien är färdig. The 39 Clues handlar om syskonen Amy och Dan Cahill. De har något slags övernaturliga krafter och reser jorden runt för att försöka lista ut exakt varför de har de här krafterna.

Harry Potter-serien blev en gigantisk succe av sin egen kraft. Den första upplagan var liten och sålde genom mun-mot-mun-metoden. Med The 39 Clues satsar man stort från början. Serien är planerad till 10 delar, och de kommer att skrivas av olika författare. Den första boken, The Maze of Bones är skriven av Rick Riordan och han kommer även att planera den övergripande handlingen för hela serien.

I skrivande stund finns det inga planer på en svensk utgåva. Rod Bengtsson på Bonnier Carlsen säger i DN
Det är en omfattning som kräver mycket arbete redan initialt, resurser som man inte lätta kan avsätta. Och kan man inte åta sig det i sin helhet kan det hända att man struntar i det av den anledningen. Det behöver alltså inte vara så att man avstår för att man inte tror på det


Det står redan från början klart att det här är ett projekt som man kommer att höra av på diverse olika sätt. Steven Spielberg har redan köpt filmrättigheterna, och på förlagets sida om serien så står det "read the book - collect the cards - play the game". Räkna med lika mycket merchandise som för Harry Potter. Böckerna kommer också att innehålla ledtrådar som läsarna kan följa i verkligheten, vilket jag antar betyder att det är något slags alternate reality game kopplat till det hela.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: