onsdag, september 10, 2008

Camino 7

I dag kom det senaste numret av tidskriften Camino som är en relativt ny publikation om miljö och hållbar utveckling. Deras egen programförklaring är "inspiration för en smartare livsstil".

Vid en första anblick så ser Camino ut som många andra livsstilsmagasin: A4, fyrfärgstryck rakt igenom, mycket bilder och ganska korta reportage. Den inbjuder till bläddring, inspiration och lite-här-lite-där-läsning istället för att suga in läsaren och inte släppa ifrån sig henom på flera timmar som Filter eller ALT. Inget fel i det, nödvändigtvis.

Det som genomsyrar Camino är miljö- och hållbarhetstänkande både i valet av artikelämnen och i produktionen som sådan. Den är tryckt på FSC-märkt papper och påpekar att man gärna kan ge bort den till någon annan när man läst ut den. Även reklamen har ett tydligt fokus på ekologiska produkter.

Några nedslag i innehållet: ett par sidor pryltips om saker som sparar energi, exempel på ett par olika energisnåla hus, några intervjuer, energitips för vardagsmiljö samt en temasektion om "Boken 2.0". Behöver man verkligen trycka böcker fortfarande, eller är elektroniska böcker bra nog? Det finns också lite om vad som händer på nätet om böcker i form av bloggar, bokutbyten, BookCrossing, print-on-demand och så vidare.

Sammanfattningsvis efter två lästa nummer tycker jag att Camino är en rätt trivsam bekantskap i den lite lättviktigare delen av tidskriftssortimentet.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,

Inga kommentarer: