måndag, september 08, 2008

Craft 5

När Camilla fyllde år nyligen köpte jag ett par nummer av tidningen Craft, och den visade sig vara intressant för den som är intresserad av alla möjliga sorters handarbete. När jag beställde tidningarna trodde jag att det i första hand skulle handla om tyg, men Craft är mycket bredare än så. Även papper, trä, plåt och för den delen lite elektronik kan också smyga sig in i beskrivningarna.

(Jag kan passa på att nämna att Craft har en systertidning, Make, som är inriktad på hårdare projekt som kan involvera svetsning, raketer och programmering.)

Craft är inte en strikt "recepttidning" på så sätt att man får inte reda på hur allt i tidningen tillverkas. En del artiklar är beskrivningar av hur man gör något, andra är intervjuer med designers eller hantverkare av något slag, åter andra liknar mer kåserier eller inspirationstexter. Det är gott om bilder både på de saker man får instruktioner till och andra som man kan få idéer från till egna projekt.

Andra saker som är trevliga med Craft är att det är ganska lite reklam i den. Rätt många amerikanska tidskrifter känns snarast som reklambroschyrer med enstaka artiklar inskjutna, men så är det inte här. Jag gillar också den attityd som de allra flesta av texterna i Craft framför: Man ska aldrig kasta bort något, för det kan nästan alltid användas som råmaterial till något skoj projekt. Gör om, ändra, laga, kombinera!

Just nu är jag sugen på att prova tipsen i artikeln som beskriver hur man kan göra handgjort papper av all reklamen man får i brevlådan.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,

Inga kommentarer: