måndag, september 29, 2008

NaNoWriMo?

Om lite drygt en månad är det dags för NaNoWriMo igen. Det innebär att över 100000 människor över hela världen kommer att sätta sig och försöka skriva en hel roman (50000 ord) på en månad. Det innebär att man behöver skriva 1667 ord om dagen under november. Busenkelt. I teorin, åtminstone.

Jag har varit med 2006 och 2007, och faktiskt lyckats komma över 50000 ord inom utsatt tid båda gångerna. Det har varit kul, men också jobbigt. Jag har hittills inte kommit igång med att redigera någon av de här romanerna till något användbart än, däremot.

Nu är frågan om jag ska ge mig på att skriva NaNo 2008. Ska du?

Den siste september är det första tillfället för den skrivkurs jag ska gå under hösten. Än så länge vet jag inte vilka krav den kommer att ställa på att man ska skriva saker. Den kanske kräver att man skriver specifika saker för kursen. Å andra sidan kanske det fungerar bra att diskutera existerande texter. Just nu vet jag inte, men det påverkar om jag kan skriva NaNo 2008 eller inte. Det är väl bara att vänta och se...

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,
intressant.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att du ska! :)
Jag ska, i vanlig ordning, åtminstone försöka. Det är en alltför vansinnig tillställning för att inte vara med på ett hörn.

Lycka till med skriveriet hur som helst, om det nu blir NaNo eller inte.

Anonym sa...

Jag förstår inte vitsen med att hetsa sig igenom en roman på en månad. Sånt klarar bara hackwriters som Liza Marklund och Jan Guillou.

/svensson

Hans Persson sa...

Poängen med att skriva en hel roman på en månad är att man inte ska ha tid att revidera hela tiden, och vara medveten om det. Alltså blir man tvungen att brainstorma så mycket man orkar och skriva rakt av utan att sitta och väga orden på våg. Sånt kan man ägna sig åt i revideringen under månaderna efter november.

Jag säger inte att det är lösningen för alla, men det här sättet att skriva har i alla fall fått mig att skriva en roman från början till slut och ytterligare en som behöver ett-två kapitel, men i övrigt är klar. Båda två behöver helt klart en revidering, men det viktiga är att jag faktiskt har något att revidera.