måndag, oktober 27, 2008

Geocachingtur på höstlovet

I dag är det den första dagen på höstlovet och hela familjen har tagit ledigt och ägnat dagen åt att leta efter geocachear tillsammans med en annan familj istället för att jobba. Vi har inte tagit så väldigt många cachear, men flera av dem har varit väldigt bra.Vi började med att ta den enkla cachen vid det forntida monumentet Rödsten (vid gården med samma namn, strax norr om Åtvidaberg). Stenstoden är känd sedan 1300-talet men säkert äldre, och antas vara något slags fruktbarhetssymbol. Den ska målas röd varje gång gården målas, för annars sägs gården brinna ner (vilket har hänt en gång när man lät bli).Nästa anhalt var cachen "Darkness awaits you". Den ligger i den övergivna Stenebo storgruva där man följer en gång rakt in i berget 85 meter. I slutet av gången finns ett bergrum som är 10x10 meter eller så med några bord i. Här finns ett schakt som dels går rakt upp till toppen av berget så att det kommer in ljus, dels ett hundratal meter ner. Schaktet nedåt är dock vattenfyllt, så man blir bara blöt om man ramlar i, inte död. Här inne finns cachen, naturligtvis. Mycket häftigt gömställe!Camilla på kanten av schaktet.Utgången, från bergrummet längst in.Efter det här gruväventyret var det dags för lunch. Vi satte stormköket på toppen av Glasberget och passade på att titta på utsikten över Gärdserums kyrka.Nästa anhalt var Grottan vid Könserum som i själva verket är många smågrottor. Platsen ser ut som en stor ostädad hög med flyttblock som det naturligtvis finns massor av gångar och skrevor mellan.

Efter de här äventyrliga gömmorna plockade vi även ett par cachear som var mer drive-in innan vi styrde hemåt igen.

Helt klart en lyckad dag i naturen!

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,
intressant.se

4 kommentarer:

neofob sa...

Det låter helskönt. Det var inga problem att använda GPS inne i bergrummet?

Hans Persson sa...

Det går inte alls att använda GPS inne i bergrummet. Koordinaterna för cachen pekar på ingången. Sedan är det 85 meter gång rakt in. Hur burken är gömd inne i bergrummet står i cachebeskrivningen.

neofob sa...

Ah. Då blev det mer begripligt.

Ulrika sa...

Underbar dag! Det som är så rolig med geocaching är att man kommer ut till dessa fantastiska ställen... :) Tack för du delade av dig dina bilder. Kanske jag kommer en dag förbi och loggar där uppe på Åtvidaberg???