söndag, oktober 05, 2008

Rebusrally, hösten 2008

Två gånger om året arrangerar Linköpings studentspex ett rebusrally. I går åkte jag, Henrik, Cecilia och tre till runt i Östergötland och letade kontroller, löste kluriga rebusar och uppgifter, lyssnade på ett melodikryss samtidigt som alla tittar ut och försöker hitta diverse saker vi fått bilder på samt papperstallrikar med bokstavskombinationer som rallyledningen satt upp på diverse ställen. Det blir ganska mycket att göra på en gång.

Förutom allt detta så ser många lag till att klä ut sig lite enligt något tema för att försöka vinna stilpoäng. Vi kom som en scoutpatrull och såg till att anlända tidigt så att vi skulle hinna sätta upp stormköket och fixa frukost innan starten gick. Vi vann inte stilpriset, men vi fick i alla fall en del bonuspoäng för ansträningen.För att komma underfund med vart man ska åka måste man först lösa en rebus. Den består oftast av ett antal bokstäver som man ska flytta runt enligt diverse givna regler för att komma fram till ett ortnamn (som ska finnas på kartan). Vid lunchpausen får man normalt sett en mer handgriplig rebus, som denna:Det som syns inuti är inte mjölk som man kan vänta sig utan äpplemos. Lösningen är naturligtvis MOSKO, ett ortsnamn som finns på den aktuella kartan. Området vi åkte runt i var för övrigt Ringarumstrakten, söder om Söderköping och öster om Linköping.

Efter att alla poäng summerats vid genomgången på kvällen visade sig att vi landat på en trettondeplats av tjugoen deltagande lag.

Andra bloggar om:
Technorati Technorati tags:

2 kommentarer:

glamflikka sa...

Jösses vilken rolig tävling! Dessutom hängde ni i mina gamla hoods.

Anonym sa...

ser fram emot stockholmsrallyt nästa år! vi missade ju årets =) /Vi hade i alla fall tur med vädret