tisdag, oktober 14, 2008

Skrivarkurs, andra träffen

I kväll var andra träffen på min skrivarkurs. Till att börja med nagelfor vi en text på en dryg sida som vi fick ut förra gången som vi nu kommenterade språk, miljöbeskrivningar, trovärdighet, personskildring och så vidare på. Det tog över en timme att behandla den dryga sidan text.

Till den här träffen hade också varje person med sig en egen text som vi delade ut till alla andra så att vi har något att kommentera nästa gång. Då ska vi alltså hinna kommentera åtta texter á fyra sidor, så det behöver gå lite fortare än den här gången.

Efter att ha diskuterat tidsstrukturen i texten vi kommenterade utan och innan var det dags för en skrivövning. Vi fick tio minuter på oss att fortsätta på meningen "Hon sitter i framtiden" utan att skriva science fiction. Här är min text:
Hon sitter i framtiden och ser tillbaka på sitt liv. Det har på något sätt passerat utan att hon varit en del av det medan det hände. Hon och Sven höll ihop mest eftersom de alltid gjort det. De växte upp i husen mitt emot varandra sedan längre än hon kunde minnas, och gick hela tiden i samma skola. De var båda lite utanför i skolan och höll sig till varandra, och när det blir dags att flytta hemifrån var det naturligt att de flyttade ihop. Hela hennes lib hade varit en lång serie händelser enligt minsta motståndets lag. I går, i dåtiden, blev Sven överkörd av en full långtradarchaufför. I dag, i framtiden, sitter hon och undrar om hennes liv är slut eller om det är nu det börjar.


Efter att ha funderat lite på texten och fått kommentarer på den vet jag att den behöver justeras både här och där, men det här är hur den såg ut efter tio minuter.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det kan vara det kruxet när det gäller skrivarcirklar, att man inte hinner med att diskutera texterna så utförligt som man skulle önska. Men ni tycks i varje fall ha diskuterat och det är ju superbra. På min allra första skrivarcirkel kom det mest blyga kommentarer av typen: "Den var bra" "Håller med vad ni sagt innan" och liknande. Inte särskilt konstruktivt.

Din text? Inte illa. Inte illa alls! =D