tisdag, november 18, 2008

2008-104: Ann-Christin Gramming: Köp inte den här boken!

Inför 2007 bestämde sig Ann-Christin Gramming för att hon skulle ha köpstopp: hon skulle inte köpa något som inte var absolut nödvändigt. Hon började också blogga om hur det var att inte handla någonting. Ibland går det lätt och känns bra att inte köpa en massa onödigt, andra dagar är det tungt att inte kunna hänga med och fika på stan.

Boken består av de blogginlägg hon skrev under sitt år utan shopping. Jag har inte kollat hur mycket redigering som gjorts i efterhand, men jag antar att det skett en viss anpassning för att få det att passa i bokform. Några gånger har även några kommentarer från bloggens läsare kommit med, både positiva och negativa.

Förutom en beskrivning av hur det är att inte handla och lite insikt i hur familjen Gramming har det i allmänhet så får man även diverse tips och reflektioner om miljövänlighet, (över)konsumtion, downshifting, återvinning och andra liknande ämnen. Detta känns på sikt som den väsentligaste delen av boken. Även om det är intressant att se hur man kan klara sig ett år utan att handla så är det inget som de flesta kommer att ägna sig åt. Att reflektera över sina konsumtionsmönster är däremot något som fler borde ägna sig åt. Den här boken är ett bra sätt att börja med det.

Ann-Christin Gramming: Köp inte den här boken!
Hexa, 2008
204 sidor
ISBN: 9789197710916

Köp boken från Bokus så får jag lite provision.
Läs mer om boken på bokrecension.se.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , , ,
intressant.se

2 kommentarer:

neofob sa...

Man bör alltså låna den på biblioteket?

Anonym sa...

Jäpp! Som i stort sett alltid, med andra ord. Undantag loppisfynd?