torsdag, november 13, 2008

Corren vinklar snett om World of Warcraft

I dag hade Corren (med flera) artiklar om datorspelet World of Warcraft eftersom den nya expansionen "Wrath of the Lich King" släpps i dag.

Det som var anmärkningsvärt med Correns artikel var vinklingen. Förutom artikeln som jag länkar till ovan fanns en till (som var större, men som jag tyvärr inte hittar på nätet) som handlade om spelberoende och det var den som var i blickfånget på det uppslag som nästan helt handlade om det här ämnet. Själva Wrath of the Lich King skrivs det däremot ingenting om.

Man får väl visserligen se det som ett framsteg att Corren alls skriver om (dator)spel, men känslan jag fick av artikeln var som om de skulle ha skrivit en rubrik om att säsongens nya viner nu fanns tillgängliga på Systembolaget, och sedan skriva en helsida om Länkarna utan att säga något om själva vinerna, bara om folket som köar för att få köpa dem.

Det här är å andra sidan ingenting att egentligen bli förvånad över. Det passar utmärkt in i det normala mönstret för den mediala dramaturgin att det ungdomar gör är farligt (datorspel, rollspel, rockmusik, videofilm, jazz, etc) och behöver varnas för.

Det ska sägas att Corren då och då skriver om alkoholism också, men då är det i samband med hemlöshet, skolavslutningar eller liknande. Att skriva om det i samband med en artikel om nya viner är däremot otänkbart. Då skulle ju Correns egen läsekrets (som vare sig är hemlösa, går på skolavslutningar eller spelar datorspel i någon större utsträckning) tvingas att fundera på sina egna demoner, och det skulle inte kännas bra till morgonkaffet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,
intressant.se

2 kommentarer:

daniel a. sa...

Det fanns en artikel om det i Oskarshamnstidning också. Den handlade faktiskt om spelet, eller rättare sagt om den lilla leksaksaffären som ska ha midnattsöppet. Positivt tycker jag, att det går i en sådan här liten stad också.

Den ändrade titeln var dock rolig. "The wratch of the Lich King".

Hans Persson sa...

Att en lokal affär har öppet nämns i den här artikeln också, liksom att en del som köar var utklädda. Det finns däremot ingenting om vad själva spelet innebär.