fredag, november 28, 2008

Skrivarkurs, femte träffen och författarbesök

Den här veckan har vi haft inte bara den femte träffen på skrivarkursen utan även även ett författarbesök.

Den här träffen med skrivarkursen var inte alls som de tidigare, för i själva verket träffades vi inte alls. Istället var det individuella samtal med handledaren om alla texter vi lämnat in hittills, 15-20 minuter per person. Man fick ett skriftligt utlåtande om texterna, och så diskuterade vi runt det. Det visade sig att kommentarerna jag fick var riktigt positiva, och det var naturligtvis kul:
Dina textinlämningar är mycket genomarbetade, vilket gör dem mycket mer lättillgängliga att läsa!
[...]
[Det] finns en väl fungerande dramaturgi i dina texter som gör det följsamt att läsa och ger läsaren en tydlig bild av sammanhang.
[...]
Replikerna används tekniskt på ett bra sätt då läsaren får tydlig bild av karaktärerna och i dialogerna ligger även underliggande konflikter. Dessa underliggande konflikter kan du trycka på mer. Du kan också ge mer yttre miljöbeskrivningar men dina inre miljöbeskrivningar – det som sker inom gruppen – är mycket tydliga och tillräckliga.


Ett par dagar senare gavs också möjlighet att gå på en författarträff med Maria Fagerberg. Hon har publicerat tre romaner och kommer ut med en fjärde under våren. Hon berättade rätt handgripligt om allt från inspiration och miljöbeskrivningar till hur man skickar in manuskript och hur interaktionen med ett förlag egentligen går till. Det ställdes en hel del frågor under tiden hon berättade, och var på det hela taget riktigt informativt och trevligt.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,
intressant.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här låter väldigt roligt och positivt. Trevligt att få ett personligt utlåtande på det här viset. Verkar seriöst. Bra kurs. Verkar också spännande och lärorikt att möta en författare så där.