onsdag, december 10, 2008

Erik Granström och Bertil Mårtensson på nätet

Fantasyförfattaren Erik Granström är mest känd för Svavelvinter, både i dess form som rollspelsäventyr och som roman. Just nu arbetar han med en uppföljare till romanen, och har som en del av det arbetet startat en blogg om vilken han själv säger
Den här bloggen är inte tänkt som ett skyltfönster för mina böcker eller spel, heller inte som en estrad för mig att glänsa på som person. Ni ska istället se den som ett arbetsredskap och som en samlingsplats för personer som intresserar sig för Trakoriens detaljer. Det innebär att inlägg kan vara ofullständiga och att de kan ändras efter hand, att formuleringar inte alltid är slipade för publicering och att textutdrag inte behöver vara slutgiltiga versioner. Jag kan vidare tänkas göra inlägg bara för att provocera fram en reaktion, motsäga mig själv och publicera kommentarer utan synbarlig koppling till Trakorien över huvud taget.


I ett första inlägg resonerar han kring hur språket skapar världen för en författare. Till att börja med helt naturligt eftersom en roman består av text, men i Granströms böcker även handgripligen eftersom gudarna i hans värld skapar ord som representerar saker, och om orden sedan ändras så ändras världen -- orden är tingen.

Ytterligare en svensk fantasyförfattare har hittat ut på nätet på allvar i dagarna, och då handlar det om Sveriges kanske flitigaste: Bertil Mårtensson. Han har öppnat en egen hemsida som ännu bär en del spår av inflyttningskartonger, men redan nu exempelvis innehåller en bibliografi (dock tyvärr endast över Mårtenssons romaner, inte novellerna) och en länklista till dem av hans verk som finns publicerade elektroniskt i olika former.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,
intressant.se


[Via Järnringen och Fanspan.]

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tipset om Erik Granström och hans blogg. Tänker lägga till "Svavelvinter" på min ska-läsa-lista. Liksom ett bokmärke på bloggen. Kul att läsa när man själv skriver.