onsdag, juni 10, 2009

2009-36: Mattias Johnsson: Vilddjuret vaknar

Mattias Johnssons Vilddjuret vaknar är den senaste boken från Järnringen, och den här gången ger man sig på att ge ut en ungdomsbok.

Vilddjuret vaknar är den första delen i en planerad serie som heter "Agata Wäderby och hamnskiftarna" och det sammanfattar handlingen rätt bra. Agata Wäderby är elva år och åker på semester med sin familj. Hon hamnar snabbt i problem med diverse till synes oförklarliga fenomen som hon på något sätt måste hantera, samtidigt som hon försöker dölja allt detta för familjen.

Som man kan vänta sig av en ungdomsbok är den här boken inte speciellt tillkrånglad, men om man inte har något emot en rak handling så är den fullt njutbar även för vuxna läsare (bara de inte blir för rädda av trollen). Boken är också befriande fri från de flesta klassiska fantasyelement som svärd och riddare. Handlingen utspelas i vad som till en början verkar vara vår värld, fast här finns övernaturliga element. De passar dock väl in i miljön och känns mycket mer anpassade till nordisk natur och mytologi än vad som är vanligt. Jag tycker att det här var en trevlig bok och kommer säkert att läsa även nästa del i serien.

Mattias Johnsson: Vilddjuret vaknar
Järnringen, 2009
325 sidor
ISBN: 978-91-976968-6-9

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

Inga kommentarer: