onsdag, juli 15, 2009

2009-50: Bill Amend: I'm Flying, Jack ... I Mean, Roger

Den här Foxtrot-samlingen är tio år gammal, men det är egentligen rätt sällan det märks. Det förekommer naturligtvis skämt som driver med diverse samtidsfenomen från 1998-99, men jag tror inte att det var något av populärkulturskämten som var obegripligt så här tio år efteråt. Aktuellt då var exempelvis Windows 98, Titanic, Monica Lewinsky-affären och X-Files-filmen. Det mesta av det har att göra med Jasons nördighet och den fungerar bra oavsett om det handlar om aktuella saker eller inte.

De flesta stripparna är dock inte speciellt tidsanknutna, som exempelvis ett avsnitt där Jason okaraktäristiskt råkar medge att han tycker om en av flickorna i klassen. Han försöker sedan undvika att erkänna det för någon annan samtidigt som han umgås med henne, med lite tveksam framgång.

Här finns också det underbara avsnittet när mamman planterar en massa squashplantor i tron att man bara får en squash från varje, och familjen sedan översvämmas av squash. Den känns på något sätt väldigt nära verkligheten.

Bill Amend: I'm Flying, Jack ... I Mean, Roger
Andrews McMeel, 1999
127 sidor
ISBN: 0-7407-0004-9

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: