fredag, juli 24, 2009

2009-54: Kristoffer Holmén: Timmar av väntan

Timmar av väntan innehåller sex noveller som alla utspelar sig i samma värld som rollspelet Terra Draconis (också skrivet av Kristoffer Holmén). Det är en värld som i sin tur är inspirerad av romarriket, och det var till en viss hjälp när jag läste novellerna. Man får oftast ingen introduktion till världen i novellerna utan kastas rakt in, men om man har något slags hum om romarriket (vi har väl alla läst Asterix?) så känner man sig trots allt inte helt vilsen.

Jag anar en viss ambivalens i språket. Det är rätt gott om gammaldags ord vilket faller sig naturligt eftersom rätt många saker från romartiden är omoderna idag och så även orden som beskriver dem. Samtidigt känns en del formuleringar i språket påtagligt moderna, och ibland skär det sig en smula.

Jag tycker att texterna känns välresearchade; man får intrycket att det verkligen finns en rejält genomtänkt värld bakom de korta glimtar som syns här, även om man egentligen ser väldigt lite av världen. Det är oftast människor som står i fokus och jag uppskattar att det är så istället för att använda novellerna som ett verktyg för att presentera världen.

Kristoffer Holmén: Timmar av väntan
Illertass, 2006
55 sidor
ISBN: 978-91-976610-0-3

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: