tisdag, september 15, 2009

Prova en sf- och fantasykongress!

För den som är intresserad av science fiction eller fantasy kan jag rekommendera ett besök på någon av de sf- och fantasykongresser som arrangeras. Det handlar inte om några torra akademiska tillställningar som man skulle kunna tro av beteckningen "kongress", utan det man får är en helg full med intervjuer, diskussioner och föredrag samt naturligtvis umgänge med andra sf/fantasy-fans. Normalt sett finns det en eller ett par inbjudna författare på plats, och det är inget problem att slå sig ner och prata med dem ett tag. Rätt många författare har själva varit (eller är) fans, och sitter gärna och pratar om allt möjligt.

Närmast i tiden ligger Imagicon 2 som hålls 16-18 oktober i Skarpnäcks kulturhus i Stockholm. Inbjudna gäster är de brittiska författarna Liz Williams och Graham Joyce samt Jörgen Forsberg, en av grundarna av SF-Bokhandeln.

Det finns också ett större evenemang planerat, men då får man vänta lite längre. Den 17-19 juni 2011 hålls Eurocon i Tekniska Högskolans kårhus i Stockholm. Bokade gäster hittills är den amerikanska författaren Elizabeth Bear och den finske sf-experten Jukka Halme. Eurocon är en kongress som arrangeras årligen någonstans i Europa, och den kommer nu för första gången att vara i Sverige. Vi (jag är med bland arrangörerna) siktar på att bli det största arrangemanget av det här slaget i Sverige sedan 1970-talet, kanske någonsin.

Förhoppningsvis kommer det även att arrangeras något under 2010, men inget är annonserat just nu.

Vi kanske ses på någon kongress framöver?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , , , ,
intressant.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh ja, vad kul med lite tips! jag är ingen direkt kongress-haj men har varit på ett par mässor etc och det var så himla kul!
träffade terry pratchett i göteborg 2000 och i london 2006 och det var superkul!
så det kan nog visst bli att vi ses!
tack för en rba blogg!