fredag, februari 19, 2010

Nebulanomineringarna 2009

Nebulanomineringarna för 2009 har släppts. Det finns diverse klasser för kortare verk, men det jag är mest intresserad av är romanerna. De nominerade är

  • The Windup Girl, Paolo Bacigalupi (Nightshade, Sep09)
  • The Love We Share Without Knowing, Christopher Barzak (Bantam, Nov08)
  • Flesh and Fire, Laura Anne Gilman (Pocket, Oct09)
  • The City & The City, China Miéville (Del Rey, May09)
  • Boneshaker, Cherie Priest (Tor, Sep09)
  • Finch, Jeff VanderMeer (Underland Press, Oct09)


The City & the City håller jag just på att läsa inför LSFFs bokcirkels nästa träff, och den verkar lovande så här långt. China Miéville brukar inte göra en besviken.

Han är faktiskt den enda författaren i startfältet som jag alls läst något av. Jag har hört positiva saker om VanderMeer i allmänhet och om The Windup Girl. De övriga vet jag inte alls vad det är. Någon som har bättre koll?

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,
intressant.se

1 kommentar:

Åka sa...

Boneshaker är en steampunkroman som många gillar, men som jag läst en recension av som gjorde mig lite tveksam. Den verkar ha brister i världsbygget. Fast å andra sidan kanske det inte gör något om den är bra skriven och så.