fredag, mars 05, 2010

2010-12: Neil Gaiman: Brief Lives

Bakom titeln Brief Lives döljer sig en berättelse om verkligt gamla varelser som rör sig bland människorna på jorden. Det är inte bara Dream och de andra Endless som varit med väldigt länge.

Sedan några hundra år så är en av Dreams syskon, Destruction, borta. Systern Delirium får för sig att hon vill leta upp honom, och efter ett par försök med andra syskon så lyckas hon övertala Dream att hjälpa henne att börja leta efter honom. Delirium är inte direkt den mest fokuserade i syskonskaran, men här är det trots allt hon som ligger bakom uppdraget. Hennes vimsande ger dock upphov till en del komik när hon försöker förhålla sig till människornas värld.

Man kan ana att Gaiman så smått börjar knyta ihop sin berättelse om Sandman. Även om det är ett par album kvar så känns det här som en ansats till avslutning; vi får vad som i alla fall nu känns som avslutningar av berättelsetrådarna om Orpheus och Destruction. Det här albumet handlar också ovanligt mycket om sorg och förlust, vilket ger det en känslomässig tyngd åt framför allt slutet.

Återigen ett bra album: jag ser fram emot de sista tre!

Neil Gaiman: Brief Lives
Illustrerad av Jill Thompson, Vince Locke & Dave McKean
Vertigo, 1993
opaginerad
ISBN: 1-56389-138-7

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , , ,
intressant.se

1 kommentar:

Rakel J sa...

Du verkar ju vara en riktig bokälskare. Skulle inte en läsplatta vara nåt. Eller kanske du rentav har en redan. Är du intresserad av byta länk med min blogg?