onsdag, december 15, 2010

2010-93: Andreas Ekström: Google-koden

Google-koden är en genomgång av både företaget Google och fenomenet Google. Den innehåller både en historik om företaget som visar på den fantastiska tillväxten från att Google var ett hobbyprojekt för två doktorander, kört på en enda dator till det världsomspännande affärsimperium det är idag, ett dussin år senare och intervjuer med ett antal personer som jobbar med eller kring Google. Som vanligt i journalistisk text av det här slaget så är det inte strikta intervjuer utan mer berättande text med en del citat instucket, vilket gör det hela lättläst.

Den här boken var intressant för mig som både följt och använt Google länge, men det är inget problem att läsa den för den som saknar den bakgrunden heller, för det finns förklaringar av sådant som inte är självklart. Även den som inte har något specialintresse för Google bör kunna läsa boken med intresse, för Google är intressant även på grund av annat än sina produkter.

För att ta några exempel är de kända för att ha ett eget busslinjesystem som kör anställda till jobbet (med trådlöst nätverk på bussen, förvarning via SMS när bussen är på väg och garanterad längsta transporttid), gratis mat och diverse andra förmåner på kontoret och en extremt noggrann anställningsprocess (det är inte ovanligt att kandidater kallas till ett halvdussin intervjuer innan de får ett slutligt besked).

Andreas Ekström: Google-koden
Månpocket, 2010
256 sidor
ISBN: 978-91-7232-215-8

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,
intressant.se

2 kommentarer:

Fia sa...

Definitivt intressant!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag har hört bara positiva omdömen om den här boken. Är säkert mycket intressant.