fredag, februari 04, 2011

2011-11: Neil Gaiman & Michael Zulli: The Last Temptation

Till en av Alice Coopers skivor blev Neil Gaiman inkallad för att skriva en handling till vad som var tänkt att bli ett konceptalbum. När albumet var klart hade bara en del av idéerna kommit med, så tanken föddes att även göra ett seriealbum av det hela som kunde få med hela historien.

Detta är bakgrunden till albumet The Last Temptation som har en väsentlig karaktär som i hög grad ser ut som Alice Cooper. Steven är en grabb i yngre tonåren vars kompisar tråkar honom för att vara fegis. När de är ute och går hittar de en teater de inte sett förut och träffar på the showman - Alice - som bjuder in dem till en föreställning olik allt de tidigare sett. Eller för att vara exakt så bjuder han in en av dem. Alla utom Steven hittar snabbt på något de är tvungna att göra.

Stephen får inte bara se på föreställningen, han får också ett erbjudande om att bli en del av den. Om han gör det så ska han få förbli evigt ung, men det finns naturligtvis en baksida med erbjudandet också. Medan Steven brottas med erbjudandet så dyker showmannen upp lite här och var, iklädd andra människors kroppar men ständigt med sina typiska märken runt ögonen och försöker övertyga honom.

Jag ska inte säga att den här historien är direkt dålig, men den känns lite tunn. Jag hade väntat mig mer av Gaiman på 100 sidor. Det är långt kvar till Sandman-nivån, men det gäller å andra sidan för de allra flesta seriealbum i världen.

Neil Gaiman & Michael Zulli: The Last Temptation
Dark Horse Comics, 2000
102 sidor
ISBN: 1-56971-455-X

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: