onsdag, februari 16, 2011

2011-16: Svetlana Chmakova: Dramacon 2

I den andra volymen av Dramacon har det gått ett år och det är dags för nästa upplaga av den stora mangacon:en. Christie har inte kontaktat Matt trots att hon fick hans telefonnummer förra året, och när hon träffar honom visar det sig att han numer är utrustad med flickvän. Christie själv har dumpat sin pojkvän från förra året, och det medför också att hon har skaffat sig en ny tecknare.

Även i den här volymen träffar Christie en som jobbar med att teckna manga och som faktiskt tycker om den manga som Christie gör. De intressanta spänningarna i den här volymen kommer av att denna etablerade mangakai faktiskt råder Christie att tänka sig för innan hon satsar helhjärtat på att skapa manga; det är svårt att lyckas, och det är inte samma sak att göra det för att överleva som att göra det för att man älskar det. Dessutom så får Christies tecknare ett erbjudande om jobb för hennes arbete med deras serie, men utan att det innebär att den serien plockas upp av ett förlag.

Jag hade förväntat mig att en stor del av den här volymen skulle handla om förvecklingar mellan Christie, Matt och hans nya flickvän men det blev inte mycket av det. Det vi fick istället med avvägningar mellan att göra något för att man älskar att göra det och att göra det för att man måste för att överleva och de effekter det kan ha på andra i ens närhet är å andra sidan väl så intressant.

Svetlana Chmakova: Dramacon 2
Tokyopop, 2006
201 sidor
ISBN: 1-59816-130-X

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: