onsdag, mars 16, 2011

2011-27: Hitomi Kanehara: Ormar och piercing

När Ormar och piercing börjar är Lui en söt tjej i övre tonåren. Hon bor tillsammans med punkaren Ama som verkar röra sig i ett lite mer farligt Tokyo än vad hon själv ursprungligen gör, men hon dras snabbt med till hans områden, vilket ska visa sig ödesdigert på mer än ett sätt.

Hon fascineras av hans kluvna tunga och bestämmer sig för att hon också vill skaffa en sådan, så han tar med henne till sin bekant Shiba som sysslar med piercing och tatuering. Det här mötet kommer att bli mycket väsentligare än Ama kunnat ana, för Lui och Shiba utvecklar ett förhållande bakom ryggen på honom samtidigt som Lui får sin tunga piercad, och de börjar planera en stor tatuering på hennes rygg. Lui faller för Shiba trots (eller rent av på grund av) hans sadism, och deras hemliga förhållande innehåller en hel del kinky sex där Lui alltid är den part som blir förnedrad. Lui börjar också dricka för mycket men slutar i gengäld att äta nästan helt. Även hon själv ser att förhållandet till Shiba inte är bra och att hon inte kan låta bli att äta hur länge som helst, men hon kan trots det inte övertyga sig själv att göra någonting åt det.

Lui verkar fast i sin självdestruktivitet, och det här får mig att tänka på Ryu Murakamis Almost Transparent Blue som jag läste för länge sedan. Även den handlar om japanska ungdomar som festar hårt och inte bryr sig om följderna, om än under en tidigare tidsperiod. Det verkar inte som någon orimlig association, för Ryu Murakami har skrivit ett uppskattande efterord till Ormar och piercing.

Hitomi Kanehara: Ormar och piercing (Hebi ni piasu)
Översättare: Helen Enoksson
Modernista, 2009 (originalet 2004)
87 sidor
ISBN: 978-91-86021-41-2

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: