onsdag, oktober 19, 2011

2011-70: Åsa Ekström: Sayonara september 2

Jag läste den första delen av Sayonara september nyligen och kände mig lite ljum efter det så jag var inte säker på om jag skulle läsa nästa del eller inte. Å andra sidan hade jag lånat den från bibblan samtidigt som den första delen så jag hade den ändå till hands, och det är ingen större ansträngning att läsa en manga så jag började på den också.

Det visade sig att det var en mycket bra idé, för den andra delen är inte så lik den första delen. Medan del ett till stor del handlar om att sätta scenen med ungdomarna som precis börjar på serieskolan och i största allmänhet presentera personerna så handlar andra delen till stor del om Alex bakgrund. Samtidigt som eleverna på skolan får i uppgift att producera en serie på 24 sidor på 24 timmar (vilket naturligtivs leder till stress och ångest) så får vi parallellt med det berättelsen om Alex och hennes barndomskompis Miri som hennes kamrater drar fram. Miri mår inte bra och det här är en historia om ångest, självskadebeteende och den otillräcklighet och skuld som de i närheten av sådant känner. Det är ett mycket mörkare album än den första delen, och mycket bättre. Jag ser fram emot nästa del och hoppas att den blir lika bra som den andra (men än har den inte ens kommit ut).

Åsa Ekström: Sayonara september 2
Kartago Förlag, 2010
216 sidor
ISBN: 978-91-86003-71-5

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: