onsdag, oktober 26, 2011

2011-73: Alan Moore & Kevin O'Neill: The League of Extraordinary Gentlemen: Century: 1969

Century: 1969 är fortsättningen på Century: 1910 och avslutningen på vad som från början var tänkt som ett album kommer i en tredje del.

Mina, Allan och Orlando kommer tillbaka till England (med hjälp av Nautilus) efter att ha blivit kontaktade för att reda ut ett mord som verkar involvera Oliver Haddo, en figur tämligen lik Aleister Crowley. Det verkar som om Haddo kan flytta sitt medvetande från en kropp till en annan via ritualer, och de anstränger sig för att förhindra att han ska kunna göra det fler gånger.

Som man kan vänta sig av ett album som utspelar sig i swinging London 1969 så förekommer det en del droger, och en väsentlig del av upplösningen utspelar sig under en tripp. Det är en naturligtvis tämligen flummigt och tyvärr känns hela det här albumet en smula avslaget.

Man får väl ta med i beräkningen att det här från början var tänkt som mittendelen av ett större album, men som det är nu får jag nog säga att det är det svagaste album jag läst från Alan Moore. Det betyder inte att det är dåligt, men det är inte lika magnifikt som de brukar vara.

Alan Moore & Kevin O'Neill: The League of Extraordinary Gentlemen: Century: 1969
Top Shelf Productions, 2011
opaginerad
ISBN: 978-1-60309-006-3

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: