torsdag, januari 10, 2008

Deckare på gång: Handel med döden

Efter Amberville som lanserades genom att man skickade tändare, disktrasor, purjolökar och slutligen boken till en massa bloggare så verkar det nu vara dags för nästa genomtänkta lanseringskampanj.

När jag kom hem i dag möttes jag av ett paket som inte alls såg ut som ett normalt recensionsbokspaket:Boken är förpackad i en engelsk tidning, och förutom boken finns även en liten plastficka med en tunnelbanekarta över London:På kartan är ett antal stationer inringade och försedda med anteckningar.

Boken det handlar om är deckaren Handel med döden som är Simon Kernicks debutroman. Sedan den publicerades på engelska 2002 har han dock hunnit med ytterligare fem böcker. Det här är den första av hans böcker som översätts till svenska, men nästa, En bra dag att dö (av titeln att döma rimligen hans fjärde roman från 2005) utkommer redan till hösten.

Från baksidan:
En helt vanlig novemberkväll väntar kriminalinspektör Dennis Milne, en mycket ovanlig polisman, på att tre män ska anlända till parkeringen utanför hotell Traveller's Rest i London. Cynisk och avtrubbad, har Milne en sidoinkomst från att göra det han gör bäst: att straffa kriminella. Men den här gången går något fel. De tre förmodade knarklangarna som han dödar, visar sig vara tre helt oskyldiga människor, och deras död blir början på en utredning som betyder bekymmer för både honom själv och hans samvete. Mindre än tolv timmar senare är Milne ute på gatorna igen. Den 18-åriga Miriam Fox har hittats med halsen avskuren vid Regent's Canal. I sitt desperata arbete med att sätta fast Miriams mördare avslöjar Milne ett nät av garvad brottslighet i Londons undre värld, långt mer chockerande än han kunnat föreställa sig. Kan han undgå att ställas till svars för sina egna brott och samtidigt lösa ett fall som är så vidrigt att det kan vara hans egen räddning? Tiden rinner iväg och alla inblandade ser till sig själva medan ett moralkrig utkämpas i en avfällig polismans inre i denna fängslande debut.


Det jag har fått är ett förhandsexemplar. Boken utkommer på riktigt i slutet av januari.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,

1 kommentar:

Jenny sa...

Fick också den idag, måste säga att det var ett ambitiöst paket. :)