Ge bort en bok i födelsedagspresent!

Böcker är fantastiska födelsedagspresenter eftersom det passar alla, oavsett vad mottagaren har för intressen. Det finns en uppsjö av böcker, allt från spännande och nervkittlande däckare till inspirerande kokböcker och lärorika barnböcker. Här kommer årets hetaste boktips som är perfekta att ge bort i födelsedagspaketet till någon du tycker om.

Slå in en bok i ett vackert omslagspapper som du pyntar med ett färgglatt snöre och ett grattiskort där du skriver en fin hälsning till personen. Mottagaren kommer bli glad både över din vackra inslagning och för den personliga boken.

Boktips för de vuxna

Till de vuxna finns mängder av härliga böcker som kommer ge läsaren några timmars avslappning. Här kommer några böcker som passar extra bra att ge bort i present:

Där kräftorna sjunger ­– Denna bok av Delia Owens var 2019 den mest sålda boken i USA och handlar om Kya Clark som blir anklagad för ett mord. Mordutredningen blir en intressant historia om flickans liv.

Berätta aldrig det här Frida Boisen har skrivit en självbiografi om den bräckliga relationen mellan mor och dotter. 

Allt jag fått lära mig – En roman av Tara Westover som skildrar människans strävan efter kunskap och självförverkligande ed en touch av familj och vänskap. 

Livet efter dig – Denna spännande bok av Jojo Moyes berättar om en vacker kärlekshistoria som kan få dig att gråta och skratta på en och samma gång.

Boktips för barnen

Även om de vuxna definitivt kommer uppskatta en bok kan vi garantera att barnen kommer bli ännu gladare. Det du bör tänka på när du ska ge bort en barnbok är att boken är anpassad efter födelsedagsbarnets ålder.

Snösystern: en julberättelse – Maja Lunde har skrivit boken om lille Julian som fyller år på Julafton och fullkomligt älskar julen. Boken är perfekt att ge bort i julklapp eller som födelsedagspresent till barn som är mellan 6.9 år.

Ibland är jag arg – Denna barnbok av Calle Stenbäck passar utmärkt för barn mellan 3-6 år och är en bilderbok som skildrar barnens tuffa vardagsmorgnar.

Jag är inte sjuk ­– Maria Fröhlich är författaren till denna underbara bok som tar upp barns rädslor för att missa saker.