Spara pengar – köp billig kurslitteratur

Som student är det svårt att få ekonomin att gå ihop och varje kostnad ses över. Kurslitteratur kan för många vara den mest förödande utgiften för plånboken – men det går att komma undan billigt. 

Kurslitteratur behövs för att klara de flesta utbildningar och i de flesta fall krävs det flera böcker per kurs. Om varje bok i sin tur kostar några hundralappar blir det tufft att klara av månaden ekonomiskt med resten av utgifterna. Genom att planera i förväg och ge letandet efter böcker lite tid går det att hitta billigare alternativ. 

Använd kontakter och sociala nätverk

Sannolikheten att någon gått kursen innan dig och ska göra sig av med sina böcker är stor. Därför är det bra att hitta nätverk där de tidigare kursstudenterna finns tillgängliga, exempelvis på Facebook eller andra sajter för kurslitteratur. Det brukar dessutom finnas grupper dedikerat enbart för kurslitteratur. Här säljs böckerna mycket billigare än nypris och är oftast i nyskick. 

Fortsätt i spåret med begagnad kurslitteratur

Om du inte hittar någon privatperson som säljer sin kurslitteratur direkt så kan det vara så att de sålt böckerna vidare till ett företag. Detta företag säljer i sin tur vidare böckerna till nya studenter som letar efter kurslitteratur. Sök efter alternativ på internet så kommer du hitta antingen en e-handel eller fysisk butik som passar dig bra.