Besök bokmässan i Göteborg

I september varje år går Bokmässan i Göteborg av stapeln. Det är Nordens största kultur- och medieevenemang och författare och bokentusiaster från Sverige samlas under flera dagar. Om du gillar litteratur är Bokmässan ett utmärkt tillfälle att åka på en minisemester. Bo på ett mysigt hotell, träffa dina favoritförfattare och köp nya böcker.

Bokmässan i Göteborg är ett enormt kulturevenemang. Över 3000 författare, serietecknare och kulturpersonligheter deltar på mässan. Även journalister och politiker deltar i debatter och diskussioner. Utöver montrarna där du kan träffa författare kan du även lyssna på seminarier och olika scenprogram. Det är ett fullspäckat program från morgon till sen eftermiddagen. Bo på ett härligt hotell i närheten för att få ut det mesta av din vistelse.

Bo på hotell

Picture,Of,Guests,Getting,Key,Card,In,HotelGör resan till något mer än bara en mässa. Det är ett utmärkt tillfälle för en minisemester eller en härlig weekend. Oavsett om du åker ensam, med din partner eller med en vän är det värt att checka in på ett trevligt hotell som gör att du kan njuta maximalt av vistelsen. Elite Hotels erbjuder två hotell i Göteborg som både ligger mycket centralt med goda kommunikationer. Elite Park Avenue Hotel ligger på Göteborgs paradgata Avenyn. Hotellet ligger endast 1,1 kilometer från Mässans gata 10 där Bokmässan äger rum. Det innebär att det bara är en kvarts promenad till mässan från hotellet. Elites andra hotell i Göteborg, Elite Plaza Hotel, ligger i en vacker byggnad endast 2 kilometer från Bokmässan. Med andra ord ligger båda hotellen på bekvämt gångavstånd från Bokmässan vilket gör att du kan välja det hotell som passar dig bäst. Båda hotellen är miljöcertifierade och har fräscha och trivsamma rum med bekväma sängar och sköna kuddar.

Träffa dina favoritförfattare

Bokmässan är årets viktigaste litteraturhändelse och därför är det många bästsäljande författare som är på plats. Det är en naturlig mötesplats där du kan träffa dina favoritförfattare, köpa böcker och få dem signerade. Den 29e mars presenterades de första författarna som är klara för att medverka på Bokmässan 2021:

  • David Baldacci
  • Carin Hjulström
  • Pascal Engman
  • Camilla Läckberg
  • Henrik Fexeus

Respektera restriktionerna

Book,FairPrecis som Bokmässan 2020 kommer det även att finnas Bokmässan Play som når ut till den digitala publiken. I år är har dock mässan vidtagit många åtgärder för att kunna genomförs som vanligt. Trots rådande coronapandemi är det möjligt att besöka Bokmässan 2021. Till skillnad mot den helt digitala Bokmässan år 2020 är årets upplaga är ett hybridevent med både fysiska och digitala upplevelser. I den omfattning som restriktionerna tillåter arrangeras mässan med plast för fysisk studiopublik och besökare kan träffa författare och lyssna på intressanta seminarier. Det är självklart viktigt att hålla dig uppdaterad om rådande restriktioner för att skydda dig och andra. Respektera avstånd och var noga med att tvätta händerna. God handhygien med handsprit eller tvål och vatten är viktigt för att minska smittspridningen. Självklart ska du inte gå till mässan om du känner dig sjuk eller har några sjukdomssymptom. Om du känner dig frisk och följer restriktionerna kan du dock njuta av Bokmässan 2021 på plats!