Så blir du en mästare på bakning

Om du vill bli en mästare på bakning ska du investera i riktigt bra bakredskap, då blir bakningen rolig och lättare. Sedan är det bra att gå en digital kurs för att lära dig viktiga saker inom bakning. Det finns många specifika kurser om du är intresserad av något speciellt.

Oavsett om det gäller bakning eller matlagning blir du princip aldrig fullärd. Det finns alltid något nytt som du kan lära dig även hur bra du är på att baka. För att du ska lyckas i köket är det viktigt att du har rätt utrustning som är anpassad för bakning. Något som verkligen är bra att ha är silikonformar i olika storlekar och utföranden. Att ha smidiga och hållbara silikonformar är en fördel oavsett vad du ska baka. Formarna är värmetåliga och de kan även frysas. Silikonformar är mjuka och flexibla vilket gör det enkelt att ta ur ditt bakverk när det är färdigt. Det bästa med silikon är att det drar inte till sig dofter eller färger. Dessutom kan du använda silikonformar i flera år till skillnad mot formar i papper. När du har rätt redskap kan du skapa magi i köket och det blir både roligt och lätt att baka.

Bakredskap som är bra att ha:

  • Slickepott
  • Springformar
  • Spritsar och tyllar
  • Kavel
  • Träslev
  • Muffinsformar
  • Elvisp
  • Bunkar i olika storlekar
  • Digital våg
  • Måttsats

Gå bakkurs för att få mer kunskap

För att kunna utveckla dina kunskaper inom bakning är det bra att gå bakkurser. Tillsammans med bakkurser och det rätta redskapen har du det allra bästa förutsättningarna att bli en mästare på bakning. När du har rätt bakredskap kommer allt att gå mycket lättare. För det är faktiskt skillnad på olika redskap. När du har

alla redskap och ska lära dig mer om bakning är ett tips att baka samtidigt som du tittar på ett YouTube-klipp. Då lär du dig direkt hur du ska göra rent praktiskt. Att gå en digital bakkurs är också en bra idé. En digital kurs har du ofta tillgång till under en längre tid och kan göra den i din egen takt. Du kan också testa saker praktiskt samtidigt som du tar del av kursen. När du går en kurs kan du lära dig viktiga saker som hur länge en smet till en sockerkaka ska vispas, när en kaka är färdiggräddad och hur du får riktigt spröda och fina småkakor. Övning ger färdighet och att ständigt utveckla dig själv är viktigt.

Vikten av rätt recept

När du ska baka är det viktigt att följa receptet och verkligen ta rätt mängd av varje ingrediens. Recept är noga framtagna och testade. Därför är det viktigt att det varken är mer eller mindre av varje ingrediens än vad det står. Att använda en digital våg för att få exakta mått är det allra bästa. När du är nybörjare är det extra viktigt att följa receptet för att lyckas med bakverket. Varje ingrediens har sin egenskap och när du inte vet allt sådant är det bäst att hålla sig till receptet.